Izvještaji s vožnji

Izvještaji s vožnji i treninga

Škraping 2008

Škraping je treking utrka  po otoku Pašmanu. Hoda se, uglavnom ( kao što i samo ime kaže ) po škrapama morske obale. Ove godine legendarni 4. Škraping pao je upravo na Dan žena ili ti na 8.3. Budući da je vrijeme cijeli prethodni tjedan bilo vrlo loše pa od prijavljenih 350 ljudi na staru se pojavilo cca 260-tak trkača od toga 60-tak u Ultra 45 km kategoriji, a na Light 25 km ostatak od 200-tinjak.

Image 

Mi smo čorili u Zadru pa u 7.00 autom do Biograd na trajekt za Tkon. Organizator nas je busom prebacio na start Light utrke u selo Mrljane. Nakon prigodnog govora organizatora (svaka mu čast!), sve nas je blagoslovio velečasni pa smo startali. Prvo smo obalom išli do mjesta Pašmana pa onda šumskim – makijskim putem na drugi kraj otoka gdje smo započeli pravi škraping.

Image 

Utrka je sadržavala 9 kontrolnih točka, tako da smo nakon 5. kontrolne točke već jedva dočekali da skrenemo s obale u unutrašnjost na brdo Straža s kojeg seže super pogled. Slijedeća kontrolna točka je bila skrivena unutar misterioznih ostataka Ugrinić dvora – kt 7. i tu su očekivano počele nevolje s snalaženjem, lutanje i gubitak vremena. Ziheraški smo se označenom stazom spustili do glavne ceste pa trk uzbrdo asfaltom do Benediktanskog samostana po 8. kontrolnu točku. Tik pred ciljem u Tkonu organizator nam je postavio, da zapapri, zadnju kontrolnu točku na brežuljku Kalvarija, koja je u potpunosti opravdala svoje ime. U cilj smo ušli: Duška 11. i Katarina 14. od 38 žena, a ja 36. od 70-tak dečki.

Image 

Bilo je super! Idemo i na Risnjak treking i na Učku i na Rab.

Izvještaj s vožnje: Ravna gora

Iako smo biciklističku kartu zagorske Ravne gore dobili još prošle godine , potrefilo se da smo tek prošli vikend otišli tamo na
vozikanje. Kako smo i sumnjali, Ravna gora nije "ravna".

Image

Naime, iako smo napravli tek 40-tak km od toga bar je 50% bilo u najmanjoj prednjoj šajbi, a 30 % na zadnjoj najvećoj.

Image 

Image 

Svu muku opravdala je prekrasna priroda, vidici, puste šumske ceste i uzbudljivo spuštanje van puteva.

Izvještaj s vožnje (13.4.2008)

ImageMTB ekipa je tražila blato pa se provozala rutom Horvati - Crna mlaka - Plješivica. Drugi dio MTB ekipe sa vozao u okolici Stojdrage. Više slika pogledajte u galeriji .

Utrka: IX memorijal poginulim bojovnicima domovinskog rata

ImageDio cestovne ekipe okupio se na IX memorijal poginulim bojovnicima domovinskog rata iz grada Zagreba 1991-1995. godina.

Vozilo se po Zagrebu 25km. Natjecateljski dio utrke odvijao se na usponu za Medvedgrad (3,7km), a kulminacija je bio završni uspon prema utvrdi. Isti je popločen velikim granitnim kockama i vrlo je strm, što je izazivalo velike teškoće vozačima. Poglavito su u problemima bili oni s tankim gumama predviđenim za cestu.
Na utrci su sudjelovala tri vozača BKSVN, koji su uspješno (manje ili više) stigli do cilja.

Rezultate možete pogledati ovdje.

Istra Terra Magica 2008

ImageDanijel je nastupio na Istra Terra Magica 2008 utrci. Evo njegovog dojma:

U nedelju je bila održana navedena XC utrka. S ciljem promicanja kluba (kojeg nisam član, ali sam veliki simpatizer) prijavio sam se na navedenu utrku (naravno pod bk sv.nedelja).

Na veliku žalost, neiskustvo (cesta je moj život) i neprikladna oprema (mtb mi služi za povremene voženje gradom i ponekad šumom) te nedovoljna fizička sprema bile su uzrok lošem rezulatu. 7 km do cilja su me obavijestili da je vrijeme za utrku prošlo tak da sam ostao bez plasmana. U cilj sam ušao i time dokazao (prvenstveno sebi) da nema predaje do zadnje kapi znoja.

 Više slika u galeriji !

Additional information