Idemo u Ameriku!

Ali ne sa Goranom Milićem nego sa našim ultramaratoncem Aresom Buršićem. I to od obale do obale, od Kalifornije do Washingtona ili najtočnije kako bi Ameri rekli „from Oceanside to Anapolis“.

Za one koji još nisu shvatili o čemu se radi, riječ je o RAAM, Race Across America ili po naški utrci preko Amerike, najtežoj i najdužoj utrci koju biciklisti mogu zamisliti. Najtežoj jer se vozi kroz pustinju i pijesak na +50 i i preko planinskih prijevoja viših od 3300 m gdje se voda nerijetko pretvara u led. A najduža jer nema u svijetu utrke duže od 3000 milja sa 52000 metara penjanja i to bez etapa.

Iz Zagreba kreće Ares u četvrtak a ostatak ekipe u subotu. Start je u utorak, 10.06. u podne. Do cilja moramo doći za 12 dana kako bi se pridružili grupici manjoj od dvjesto solo i tandem finishera.  Za tako nešto treba se ozbiljno pripremiti, i materijalno (hvala sponzorima) i psihički i fizički. Ništa nije išlo glatko, bilo je i ozljeda i kašnjenja dijelova i problema sa vizom, ali svi problemi su iza nas i u proteklih desetak dana sve ide na bolje. Neka tako i ostane dok se ne vratimo u Hrvatsku.

Mi ćemo javljati kako napredujemo, gdje smo i poslati ćemo pokoju sliku, a vi nas možete pratiti i zaželjeti nam sreću i vjetar u leđa. 

 

Pratite nas i na Facebook stranicama!

 

Ares Buršić, Ultracycling Team Sveta Nedelja

 

Ekipu čine:

 

Vozač: Ares Buršić

Pratnja: Josip Kresonja, Ervin Škacan, Bojan Gunjević, Roberto Setnik, Darko Černeha, Ino Cvitešić

 

 

Race Across America

 

 

Praćenje utrke

http://www.ridefarther.com/

 

Dodatne informacije